skip to Main Content
+48 609 038 703 sekretariat@fabrykawezy.pl

Wąż do soków - ARM HNT
Do kontaktu z żywnością - spełnia normy Dyrektyw

Wąż do soków – ARM HNT – specyfikacja techniczna:

  • Gładkość powierzchni – doskonała
  • Elastyczność – bardzo doba
  • Odporność na ścieranie – bardzo dobra
  • Zakres temperatur – od – 5 st. C do + 65 st. C
  • Odporność chemiczna – dla PCV
  • Oporność na zgniatanie – dobra
  • Warstwa wewnętrzna – elastyczne PCV
  • Zbrojenie – spirala stalowa

Wąż do soków – ARM HNT – zastosowanie:

  • węże stosowane są do zasysania i tłoczenia cieczy spożywczych i soków,
  • wąż do soków ARM HNT może być również stosowany do transportu innych cieczy spożywczych, za wyjątkiem tłuszczy.

Szybki kontakt z ekspertem: + 48 609 038 703

Węże do soków - opinia eksperta

Oferowane węże do soków wykonane są z najwyższej jakości materiałów, dzięki czemu gwarantują bezawaryjną pracę maszyn przez setki roboczogodzin. Węże wykonane są z materiałów zgodnych zz Rozporządzeniami WE 1935/2004 oraz UE 10/211, do kontaktu z żywnością, dla której wymagane jest stosowanie płynów modelowych A, B, C (testy migracji prowadzono w temp. + 70 st. C przez 2 godziny).

Węże do soków wykonane są PCV, dzięki czemu są odpowiednio elastyczne, co znacznie ułatwia układanie, manewrowanie oraz pracę. Węże posiadają solidne zbrojenie ze spirali stalowej o zmniejszonym skoku. Wąż posiada bardzo dobrą odporność chemiczną.

Węże do soków jak sama nazwa mówi, przeznaczone są do zasysania i tłoczenia cieczy spożywczych pod określonym w powyższej tabeli ciśnieniem. Oporność na skoki ciśnienia jest stosunkowo wysoka, dzięki wysokiej jakości materiałom wykorzystanym do produkcji węża oraz zbrojeniu ułożonemu blisko siebie.

Należy pamiętać, że węże do soków posiadają minima logistyczne. Minimum logistyczne określone jest w tabeli – długość zwoju.

Więcej informacji możecie Państwo uzyskać pod numerem telefonu – + 48 609 038 703.

wąż do soków węże do soków waż do soku węże do soku

Back To Top