Oferowane węże do oliwy i oleju spożywczego wykonane są z najwyższej jakości materiałów, dzięki czemu gwarantują bezawaryjną pracę maszyn przez setki roboczogodzin. Węże wykonane są z materiałów zgodnych zz Rozporządzeniami WE 1935/2004 oraz UE 10/211, do kontaktu z żywnością, dla której wymagane jest stosowanie płynów modelowych A, B, C (testy migracji prowadzono w temp. + 70 st. C przez 2 godziny).
Węże do oliwy i oleju spożywczego wykonane są PCV-PHF (warstwa zewnętrzna) i PU (wkład wewnątrz węża), dzięki czemu są odpowiednio elastyczne, co znacznie ułatwia układanie, manewrowanie oraz pracę. Węże posiadają solidne zbrojenie ze spirali stalowej o zmniejszonym skoku. Wąż posiada bardzo dobrą odporność chemiczną.
Węże do oliwy i oleju spożywczego jak sama nazwa mówi, przeznaczone są do zasysania i tłoczenia cieczy spożywczych oraz tłuszczy spożywczych pod określonym w powyższej tabeli ciśnieniem. Oporność na skoki ciśnienia jest stosunkowo wysoka, dzięki wysokiej jakości materiałom wykorzystanym do produkcji węża oraz zbrojeniu ułożonemu blisko siebie.
Należy pamiętać, że węże do oliwy i oleju spożywczego posiadają minima logistyczne. Minimum logistyczne określone jest w tabeli – długość zwoju.
Więcej informacji możecie Państwo uzyskać pod numerem telefonu – + 48 609 038 703.
wąż do oliwy węże do oliwy wąż do oleju spożywczego węże do oleju spożywczego