X

Wąż do cukru – PUR FOOD SP SL

Wąż do cukru
Do kontaktu z żywnością - ATEST PZH
Grubość ścianki - 0,9 mm

Wąż do cukru – specyfikacja techniczna:

Atest PZH – Świadectwo Jakości Zdrowotnej
Materiał ścianki poliuretan poliestrowy do kontaktu z żywnością
Grubość ścianki 0,9 mm
Podstawa konstrukcji węża drut stalowy sprężynowy nierdzewny
Średnica drutu 1,2 ÷ 3,5 mm w zależności od średnicy węża
Długości handlowe standardowo do 20 mb, dla niektórych średnic po wcześniejszym uzgodnieniu do 30 mb
Kolor transparentny, przeźroczysty
Odprowadzanie ładunków elektrostatycznych poprzez uziemienie spirali
Rezystancja powierzchniowa 1010 ÷ 1012 Ohm, w zależności od wilgotności
Klasa palności V – II zgodnie z UL 94
Współczynnik ścieralności 30 mm3
Odporność termiczna – 40 ÷ +75 OC
Właściwości bardzo dobra odporność na ścieranie, dobra elastyczność, spełnia wymagania Dyrektywy UE 2002/72/EC, Rozporządzenia PE 1935/2004 w zakresie cech organoleptycznych i migracji globalnej dla płynów modelowych
A, B, C; nie może być stosowany do transportu tłuszczy

Wąż do cukru – zastosowanie:

  • węże stosowane są do transportu cukru w cukrowniach i cukierniach oraz zakładach przemysłu spożywczego,
  • węże mogą być również stosowane do transportu innych substancji spożywczych powodujących zwiększone ścieranie.

Szybki kontakt z ekspertem: + 48 609 038 703

Średnica wewn. [mm] Średnica zewn. [mm] Ciśnienie robocze [bar] Podciśnienie [bar]
20 27 3,1 0,216
25 32 3,1 0,236
32 39 2,4 0,314
38 46 1,9 0,363
40 48 1,9 0,363
42 50 1,7 0,442
45 53 1,7 0,442
50 58 1,6 0,520
55 63 1,5 0,589
60 68 1,4 0,589
63 71 1,2 0,657
65 73 1,2 0,657
70 78 1,1 0,657
75 83 1,0 0,726
80 88 0,9 0,755
82 90 0,8 0,785
85 93 0,8 0,785
90 100 0,8 0,804
95 125 0,8 0,804
100 110 0,8 0,804
105 115 0,7 0,804
110 120 0,7 0,804
115 125 0,7 0,804
120 130 0,7 0,804
125 135 0,6 0,804
127 137 0,5 0,804
130 140 0,5 0,804
135 145 0,5 0,853
140 150 0,5 0,853
145 155 0,5 0,853
150 160 0,5 0,853
160 170 0,5 0,853
165 175 0,4 0,853
170 180 0,4 0,853
180 190 0,4 0,853
185 195 0,4 0,853
190 200 0,4 0,853
200 210 0,4 0,853
203 213 0,3 0,902
210 220 0,3 0,902
220 230 0,3 0,932
226 236 0,2 0,932
240 250 0,2 0,951
250 260 0,2 0,951
275 285 0,2 0,951
280 290 0,2 0,951
300 310 0,2 0,951
315 325 0,2 0,951
320 330 0,2 0,951
350 360 0,2 0,951
355 365 0,1 0,951
400 410 0,1 0,951
450 460 0,1 0,951
500 510 0,1 0,951

Węże do cukru - opinia eksperta

Oferowane węże ssawne do cukru przeznaczone są do odciągu i transportu grawitacyjnego, pneumatycznego i podciśnieniowego materiałów sypkich, suchych artykułów spożywczych. Węże stosowane są najczęściej jako przewody w cukrowniach oraz zakładach przemysłu spożywczego.

Węże do cukru spełniają wszystkie wymagania stawiane przez Dyrektywę UE 2002/72/EC oraz Rozporządzenie PE 1935/2004 w zakresie cech organoleptycznych i migracji globalnej dla płynów A, B, C. Bardzo ważne – węże nie mogą być stosowane do przesyły i transportu tłuszczy. Węże posiadają oczywiście atest PZH. Są odporne na hydrolizę oraz mikroorganizmy.

Węże do cukru to węże ssawno-tłoczne, gładkie wewnątrz i delikatnie karbowane na zewnątrz. Węże te są niesamowicie elastyczne, dzięki czemu manewrowanie i układanie jest bardzo proste i łatwe. Węże są transparentne, dzięki czemu pracownik obsługujący maszynę ma ciągłą kontrolę nad przepływem medium. Węże są bezwonne i niezwykle odporne na ścieranie.

Grubość ścianki w przypadku węże do cukru to 0,9 mm (PUR FOOD SP średnio lekki). Podstawę konstrukcji węża stanowi drut stalowy sprężynowy nierdzewny, który jest na stałe połączony z tworzywem. Ścianka węża wykonana jest z wysokiej jakości poliuretanu poliestrowego, dopuszczonego do kontaktu z żywnością.

Więcej informacji możecie Państwo uzyskać pod numerem telefonu – + 48 609 038 703.

wąż do cukru węże do cukru