X

Wąż do kontaktu z żywnością PCV VACUUM SP – oferta

Wąż ssawny przesyłowy PCV VACUUM SP
Do kontaktu z żywnością - ATEST PZH
Grubość ścianki - od 3,0 mm do 5,0 mm

Wąż ssawny przesyłowy do kontaktu z żywnością – PCV VACUUM SP – specyfikacja techniczna:

Materiał ścianki polichlorek winylu do kontaktu z żywnością
Grubość ścianki od 3,0 mm do 5,0 mm w zależności od średnicy
Podstawa konstrukcji węża drut stalowy sprężynowy czarny
Średnica drutu
Długości handlowe od -16 mm do -32 mm – do 50 mbod -35 mm do -50 mm – do 30 mb
Kolor transparentny
Odprowadzanie ładunków elektrostatycznych poprzez uziemienie spirali
Odporność chemiczna patrz tabela odporności chemicznej
Odporność termiczna – 30 ÷ +70 OC
Właściwości dobra odporność na ciśnienia i podciśnienia, dobra elastyczność, spełnia wymagania Dyrektywy UE 2002/72/EC, Rozporządzenia PE1935/2004 w zakresie cech organoleptycznych i migracji globalnej dla płynów modelowych A, B, C; nie może być stosowany dotransportu tłuszczy

Wąż ssawny przesyłowy do kontaktu z żywnością – PCV VACUUM SP – zastosowanie:

  • węże PCV VACUUM SP stosowane są bardzo często w zakładach przetwórstwa spożywczego,
  • węże PCV VACUUM SP przeznaczone są do odpylania, transportu grawitacyjnego i pneumatycznego sypkich i suchych artykułów spożywczych powodujących wysokie ścieranie – ziarna zbóż, cukier, mąka, kawa, kakao, itp.
  • węże mogą być również stosowane w elewatorach zbożowych,
  • dzięki odpowiedniej budowie i wysokiej jakości wykonania, węże VACUUM PCV SP znajdują również zastosowanie do transportu żywności uwodnionej i o odczynie kwaśnym, np. do transportu soków, wody pitnej, alkoholu, itp.

Szybki kontakt z ekspertem: + 48 609 038 703

Średnica wewn. [mm] Średnica zewn. [mm] Ciśnienie robocze [bar] Podciśnienie [bar]
16 25,0 8,0 0,048
18 27,0 8,0 0,048
20 29,0 7,0 0,048
22 31,0 6,0 0,047
25 34,0 6,0 0,047
30 39,0 5,0 0,047
32 41,0 5,0 0,047
35 44,0 5,0 0,047
38 47,0 4,5 0,047
40 49,0 4,5 0,047
42 51,0 4,0 0,046
45 54,0 4,0 0,046
50 59,0 4,0 0,042
60 69,0 4,0 0,042

Węże ssawne przesyłowe POL VACUUM SP do kontaktu z żywnością - opinia eksperta

Oferowane węże ssawne przesyłowe PCV VACUUM SP przeznaczone są do odciągu i transportu grawitacyjnego, pneumatycznego i podciśnieniowego materiałów sypkich, suchych artykułów spożywczych, takich jak – mąka, cukier, ziarna zbóż, płatki śniadaniowe, kukurydza, itp. Węże stosowane są najczęściej jako przewody w przemyśle spożywczym, tytoniowym oraz do napowietrzania w elewatorach zbożowych. Węże mogą być również zastosowane do transportu żywności uwodnionej i o odczynie kwaśnym, np. do transportu soków, wody pitnej, wódki, spirytusu, wina, piwa, cydru, itp.

Węże do kontaktu z żywnością PCV VACUUM SP spełniają wszystkie wymagania stawiane przez Dyrektywę UE 2002/72/EC oraz Rozporządzenie PE 1935/2004 w zakresie cech organoleptycznych i migracji globalnej dla płynów A, B, C. Bardzo ważne – węże nie mogą być stosowane do przesyłu i transportu tłuszczy. Węże posiadają oczywiście atest PZH. Są odporne na hydrolizę oraz mikroorganizmy.

Węże PCV VACUUM SP do kontaktu z żywnością to węże ssawno-tłoczne, gładkie wewnątrz i delikatnie karbowane na zewnątrz. Węże te są niesamowicie elastyczne, dzięki czemu manewrowanie i układanie jest bardzo proste i łatwe. Węże są transparentne, dzięki czemu pracownik obsługujący maszynę ma ciągłą kontrolę nad przepływem medium. Węże są bezwonne i niezwykle odporne na ścieranie.

Grubość ścianki w przypadku PCV SP wynosi od 3,0 mm do 5,0 mm Podstawę konstrukcji węża stanowi drut stalowy sprężynowy czarny, który jest na stałe połączony z tworzywem. Ścianka węża wykonana jest z wysokiej jakości polichlorku winylu, dopuszczonego do kontaktu z żywnością.

Więcej informacji możecie Państwo uzyskać pod numerem telefonu – + 48 609 038 703.

węże ssawne i przesyłowe PCV VACUUM SP do kontaktu z żywnością do soków, wódki, wina, piwa, spirytusu, alkoholu