skip to Main Content
+48 609 038 703 sekretariat@fabrykawezy.pl

Wąż do mąki
Do kontaktu z żywnością - ATEST PZH
Grubość ścianki - 0,9 mm

Wąż do mąki – specyfikacja techniczna:

Atest PZH – Świadectwo Jakości Zdrowotnej
Materiał ścianki poliuretan poliestrowy do kontaktu z żywnością
Grubość ścianki 0,9 mm
Podstawa konstrukcji węża drut stalowy sprężynowy nierdzewny
Średnica drutu 1,2 ÷ 3,5 mm w zależności od średnicy węża
Długości handlowe standardowo do 20 mb, dla niektórych średnic po wcześniejszym uzgodnieniu do 30 mb
Kolor transparentny, przeźroczysty
Odprowadzanie ładunków elektrostatycznych poprzez uziemienie spirali
Rezystancja powierzchniowa 1010 ÷ 1012 Ohm, w zależności od wilgotności
Klasa palności V – II zgodnie z UL 94
Współczynnik ścieralności 30 mm3
Odporność termiczna – 40 ÷ +75 OC
Właściwości bardzo dobra odporność na ścieranie, dobra elastyczność, spełnia wymagania Dyrektywy UE 2002/72/EC, Rozporządzenia PE 1935/2004 w zakresie cech organoleptycznych i migracji globalnej dla płynów modelowych
A, B, C; nie może być stosowany do transportu tłuszczy

Wąż do mąki – zastosowanie:

  • węże stosowane są do transportu mąki w młynach, piekarniach i zakładach przemysłu spożywczego,
  • węże mogą być również stosowane do transportu innych substancji spożywczych powodujących zwiększone ścieranie.

Szybki kontakt z ekspertem: + 48 609 038 703

Węże do mąki - opinia eksperta

Oferowane węże ssawno tłoczne do mąki przeznaczone są do odciągu i transportu grawitacyjnego, pneumatycznego i podciśnieniowego materiałów sypkich, suchych artykułów spożywczych. Węże stosowane są najczęściej jako przewody w cukrowniach oraz zakładach przemysłu spożywczego.

Węże do mąki spełniają wszystkie wymagania stawiane przez Dyrektywę UE 2002/72/EC oraz Rozporządzenie PE 1935/2004 w zakresie cech organoleptycznych i migracji globalnej dla płynów A, B, C. Bardzo ważne – węże nie mogą być stosowane do przesyły i transportu tłuszczy. Węże posiadają oczywiście atest PZH. Są odporne na hydrolizę oraz mikroorganizmy.

Węże do mąki to węże ssawno-tłoczne, gładkie wewnątrz i delikatnie karbowane na zewnątrz. Węże te są niesamowicie elastyczne, dzięki czemu manewrowanie i układanie jest bardzo proste i łatwe. Węże są transparentne, dzięki czemu pracownik obsługujący maszynę ma ciągłą kontrolę nad przepływem medium. Węże są bezwonne i niezwykle odporne na ścieranie.

Grubość ścianki w przypadku węże do mąki to 0,9 mm (PUR FOOD SP średnio lekki). Podstawę konstrukcji węża stanowi drut stalowy sprężynowy nierdzewny, który jest na stałe połączony z tworzywem. Ścianka węża wykonana jest z wysokiej jakości poliuretanu poliestrowego, dopuszczonego do kontaktu z żywnością.

Więcej informacji możecie Państwo uzyskać pod numerem telefonu – + 48 609 038 703.

wąż do mąki węże do mąki

Back To Top