Oferowane węże ssawne do mleka w proszu przeznaczone są do odciągu i transportu grawitacyjnego, pneumatycznego i podciśnieniowego materiałów sypkich, suchych artykułów spożywczych. Węże stosowane są najczęściej jako przewody w przemyśle mleczarskim podczas produkcji serów i twarogów.
Węże do mleka w proszku spełniają wszystkie wymagania stawiane przez Dyrektywę UE 2002/72/EC oraz Rozporządzenie PE 1935/2004 w zakresie cech organoleptycznych i migracji globalnej dla płynów A, B, C. Bardzo ważne – węże nie mogą być stosowane do przesyły i transportu tłuszczy. Węże posiadają oczywiście atest PZH. Są odporne na hydrolizę oraz mikroorganizmy.
Węże do mleka w proszku to węże ssawno-tłoczne, gładkie wewnątrz i delikatnie karbowane na zewnątrz. Węże te są niesamowicie elastyczne, dzięki czemu manewrowanie i układanie jest bardzo proste i łatwe. Węże są transparentne, dzięki czemu pracownik obsługujący maszynę ma ciągłą kontrolę nad przepływem medium. Węże są bezwonne i niezwykle odporne na ścieranie.
Grubość ścianki w przypadku węże do mleka sproszkowanego to 0,9 mm (PUR FOOD SP średnio lekki). Podstawę konstrukcji węża stanowi drut stalowy sprężynowy nierdzewny, który jest na stałe połączony z tworzywem. Ścianka węża wykonana jest z wysokiej jakości poliuretanu poliestrowego, dopuszczonego do kontaktu z żywnością.
Więcej informacji możecie Państwo uzyskać pod numerem telefonu – + 48 609 038 703.
węże do mleka w proszku węże do mleka sproszkowanego