skip to Main Content
+48 609 038 703 sekretariat@fabrykawezy.pl

Wąż ssawny przesyłowy POL VACUUM SP
Do kontaktu z żywnością - ATEST PZH
Grubość ścianki - od 3,0 mm do 5,0 mm

Wąż ssawny przesyłowy do kontaktu z żywnością – POL VACUUM SP – specyfikacja techniczna:

Materiał ścianki poliolefin do kontaktu z żywnością
Grubość ścianki od 3,0 mm do 5,0 mm w zależności od średnicy
Podstawa konstrukcji węża drut stalowy sprężynowy czarny
Długości handlowe od -16 mm do -32 mm – do 50 mb
od -35 mm do -50 mm – do 30 mb
Kolor biały
Odprowadzanie ładunków elektrostatycznych poprzez uziemienie spirali
Odporność chemiczna patrz tabela odporności chemicznej
Odporność termiczna – 40 ÷ +65 OC
Właściwości dobra odporność na ciśnienia i podciśnienia, dobra elastyczność, spełnia wymagania Dyrektywy UE 2002/72/EC, Rozporządzenia PE1935/2004 w zakresie cech organoleptycznych i migracji globalnej dla płynów modelowych A, B, C; nie może być stosowany dotransportu tłuszczy

Wąż ssawny przesyłowy do kontaktu z żywnością – POL VACUUM SP – zastosowanie:

  • węże POL VACUUM SP średnio lekkie stosowane są bardzo często w zakładach przetwórstwa spożywczego,
  • węże POL VACUUM SP przeznaczone są do odpylania, transportu grawitacyjnego i pneumatycznego sypkich i suchych artykułów spożywczych powodujących wysokie ścieranie – ziarna zbóż, cukier, mąka, kawa, kakao, itp.
  • węże mogą być również stosowane w elewatorach zbożowych,
  • dzięki odpowiedniej budowie i wysokiej jakości wykonania, węże VACUUM POL SP znajdują również zastosowanie do transportu żywności uwodnionej i o odczynie kwaśnym, np. do transportu soków, wody pitnej, alkoholu, itp.

Szybki kontakt z ekspertem: + 48 609 038 703

Węże ssawne przesyłowe POL VACUUM SP do kontaktu z żywnością - opinia eksperta

Oferowane węże ssawne przesyłowe POL VACUUM SP przeznaczone są do odciągu i transportu grawitacyjnego, pneumatycznego i podciśnieniowego materiałów sypkich, suchych artykułów spożywczych, takich jak – mąka, cukier, ziarna zbóż, płatki śniadaniowe, kukurydza, itp. Węże stosowane są najczęściej jako przewody w przemyśle spożywczym, tytoniowym oraz do napowietrzania w elewatorach zbożowych. Węże mogą być również zastosowane do transportu żywności uwodnionej i o odczynie kwaśnym, np. do transportu soków, wody pitnej, wódki, spirytusu, wina, piwa, cydru, itp.

Węże do kontaktu z żywnością POL VACUUM SP spełniają wszystkie wymagania stawiane przez Dyrektywę UE 2002/72/EC oraz Rozporządzenie PE 1935/2004 w zakresie cech organoleptycznych i migracji globalnej dla płynów A, B, C. Bardzo ważne – węże nie mogą być stosowane do przesyłu i transportu tłuszczy. Węże posiadają oczywiście atest PZH. Są odporne na hydrolizę oraz mikroorganizmy.

Węże POL VACUUM SP do kontaktu z żywnością to węże ssawno-tłoczne, gładkie wewnątrz i delikatnie karbowane na zewnątrz. Węże te są niesamowicie elastyczne, dzięki czemu manewrowanie i układanie jest bardzo proste i łatwe. Węże są transparentne, dzięki czemu pracownik obsługujący maszynę ma ciągłą kontrolę nad przepływem medium. Węże są bezwonne i niezwykle odporne na ścieranie.

Grubość ścianki w przypadku POL VACUUM SP wynosi od 3,0 do 5,0 mm. Podstawę konstrukcji węża stanowi drut stalowy sprężynowy czarny, który jest na stałe połączony z tworzywem. Ścianka węża wykonana jest z wysokiej jakości poliolefinu, dopuszczonego do kontaktu z żywnością.

Więcej informacji możecie Państwo uzyskać pod numerem telefonu – + 48 609 038 703.

węże ssawne i przesyłowe POL VACUUM SP do kontaktu z żywnością do soków, wódki, wina, piwa, spirytusu, alkoholu

Back To Top